U bent hier: Home Algemeen

Algemeen

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is in mei 2016 gepubliceerd en in werking getreden. Organisaties kregen vanaf dat moment tot 25 mei 2018 de tijd om hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming te brengen. In de AVG zijn regels opgenomen over de rechtmatige verwerking van persoonsgegevens. Met name bij gevoelige en bijzondere persoonsgegevens biedt deze wet een hoge mate van bescherming, zoals iemands etnische afkomst, gezondheid en financiële gegevens.

De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de verwerking van persoonsgegevens en zal handhavend optreden bij overtredingen van de privacywetgeving. Bij overtreding kunnen boetes worden opgelegd die kunnen oplopen tot twintig miljoen euro of 4% van de jaarlijkse omzet.

Op grond van de AVG-wetgeving is het verplicht, in het kader van verantwoordings- en documentatieplicht, dat een aantal documenten in orde moeten zijn. Met het doorlopen van het AVG Compliance traject van AVG Concept worden deze documenten specifiek en op maat voor uw bedrijf opgesteld en opgeleverd. Belangrijk onderdeel van dit traject is de AVG Implementatie, waarbij nadruk wordt gelegd op het creëren van bewustzijn over gegevensbescherming en het zorgvuldig omgaan met privacygegevens binnen uw bedrijf. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden een AVG abonnement af te sluiten, zodat uw bedrijf blijvend aan de AVG vereisten voldoet en via ons AVG Management Systeem toegang wordt geboden tot uw online omgeving met al uw actuele AVG gegevens.

Tenslotte kunnen wij natuurlijk ook helpen bij alle juridische problemen rond de AVG compliance van uw bedrijf, inclusief bijstand bij gerechtelijke procedures (*).

AVG Concept neemt uw AVG zorgen over!

(*) Bijstand als advocaat voorzien vanaf 3e of 4e kwartaal 2019.© 2013 - 2016 Adviesbureau Beckmann B.V., Eurode-Park 1 - 62, 6461 KB Kerkrade, The Netherlands
KvK / Dutch Chamber of Commerce: 53767373 | Statutaire Zetel / Registered Office: Heerlen
BTW nummer / VAT ID: NL 8510.09.323.B.01
Data Center picture © Gregory Maxwell, distributed under the GNU Free Documentation License v1.2
All other pictures © Dr. Martin Beckmann LLM

Wij gebruiken de WURFL software om een optimale weergave op mobiele apparaten te garanderen.
In overeenstemming met de licentievoorwaarden kunt u deze software hier downloaden.